De mi is az a búvárvizsga? 

images.jpegEgy alapos, jól felépített kurzus, amely magába foglalja a búvárkodást érintő témakörök javát, mint pl. a felszerelések ismerete és kezelése, élettani és fizikai törvényszerűségek, hatások a vízben, illetve a nyílt vizi merülések során alkalmazott gyakorlatról tanulunk. A tanfolyam három fő részből áll: elméleti oktatás és vizsga. ezzel párhuzamosan zajlik a védett vizi gyakorlatok – azaz a tényleges fekészülés minden eshetőségre. Ezt a két témakört kimerítve kerülhet sor a nyílt vizi gyakorlatozásra, ami nem más, mint csupa éles merülési szituáció – maga az álmok beteljesülése. A gyakorlatokat egyenként is vizsga szinten, megbízható módon kell bemutatni, azaz nincs külön vizsgahelyzet. A nemzetközi PADI szabványok által meghatározott lépésekkel, végigjárva a tanösvényt válik a jelentkező minősített búvárrá. Ehhez rendelkezünk 20 év szakmai tapasztalattal.

A képzés 10-15 éves korban junior képesítést nyújt, azaz kisebb mélységben és szülői felügyelettel vagy oktató vezetésével lehet csak merülni.
Egy egészséges felnőtt, a PADI Open WATER, azaz nyíltvizi búvár minősítéssel 18 méteres mélységig merülhet, amely során a tanult búvár eljárások gyakorlatával és biztonsági megfontolásaival.

Speciális búvártanfolyamok

Természetesen a kezdő tanfolyamba nem fér bele minden, hiszen annyi de annyi szórakoztató lehetőség és felfedezésre váró kalandot tartogat a mélység birodalma! Speciális tanfolyamok 1-2 napos célirányú, gyakorlati foglalkozásai által tehet szert az újabb ismeretekre. A leginkább szükséges ismeretek általában a tájékozódás, éjszakai merülés, mély, áramlásos merülés, nitrox, elsősegély nyújtás, vagy mentőbúvár vizsgával érhetőek el. Leginkább búvárutjaink során kínálkozik alkalom haladó szintű kurzusok elvégzésére.

DSC_4785_dolphin.jpg